• Σύζευξη κρόνου και πλούτωνα με ανάδρομο κορονογιό

    Date: 2020.10.19 | Category: ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tags:

    Σαν τα πρωτοβρόχια ήρθαν και τα κρυολογήματα κι αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο όλοι συμφωνούν, ο κορονογιός είναι ένα κρυολόγημα. Μετά αρχίζουν οι διαφωνίες για το πόσο σοβαρό είναι αυτό, αν πρέπει να το κολλήσουμε όλοι και να τελειώνουμε κλπ, οι οποίες την σήμερον ημέρα λύνονται με διάφορες μαθηματικές εξισώσεις και περισπούδαστες καλοταϊσμένες από τις φαρμακευτικές φάτσες.

     

    Το καλό με τα μαθηματικά είναι πως φημίζονται –εξ αρχαιοτάτων χρόνων- για την ακρίβειά τους. Το κακό με τα μαθηματικά είναι πως φημίζονται -επίσης εξ αρχαιοτάτων χρόνων- για το κλειστό σύμπαν στο οποίο βρίσκονται. Δεν είναι καθόλου παράλογο λοιπόν πως οι σημερινές τεχνοκρατικές κοινωνίες μας αδυνατούν να συμφωνήσουν για τον COVID παρότι χρησιμοποιούν τα τόσο ακριβή μαθηματικά.

    Για να προειδοποιήσω από τώρα, θα κόψω όποιο σχόλιο αρχίσει να λέει πως αν χρησιμοποιούσαμε τα ΣΩΣΤΑ μαθηματικά τίποτα από όλο αυτό το τουρλουμπούκι δεν θα γινόταν. Σαν τον σωστό καπιταλισμό, σοσιαλισμό, χριστιανισμό και ο,τιδήποτε άλλο βγαίνει από την επίγεια πραγματικότητα και επικαλείται τα θεία (ή το μοντέλο του σφαιρικού αλόγου υπό κενό). Δεν έχω τίποτα εναντίων των πιστών πέρα από το γεγονός πως έχουν την τάση να γίνονται λίγο φορτικοί ορισμένες φορές.

    Ο,τιδήποτε διαβάζουμε ή ακούμε για τον κορονογιό και έχει διάφορα νούμερα μέσα είναι στην καλύτερη περίπτωση μια ειλικρινής εκτίμηση των συμπερασμάτων που έχει βγάλει ο καθένας φιλτραρισμένα από την ιδεολογία του για τον κόσμο. Τα νούμερα άλλωστε μπορούν να ερμηνευθούν τόσο ποικιλότροπα και η τεχνοκρατική εποχή μας είναι εκπληκτικά εκπαιδευμένη να παίρνει ορισμένα νούμερα και να τα σπινάρει μέχρι να κάτσουν εκεί που του αρέσει του καθενός.

    Οπότε θα σας γράψω γρήγορα την αποψάρα μου και μετα θα μιλήσουμε για τους πολύ πιο ενδιαφέροντες φερετζέδες. Ο κορονογιός ως κρυολόγημα επιβεβαιώνει πως έχει μια εποχικότητα κι άρα τώρα που χειμωνιάζει θα απαντάται όλο και πιο συχνά. Το αυτό βλέπουμε και στα κρούσματα που ανεβαίνουν, καταρρίπτοντας διάφορες σουηδικές φαντασιώσεις πως αυτοί που σφάξανε πολύ κόσμο στο βωμό του θεού Όντιν είναι πια προφυλαγμένοι.

    Την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να βλέπουμε μια αντίστοιχη αύξηση στους θανάτους σε σχέση τουλάχιστον με την περσινή άνοιξη. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει διάφορα πράγματα την ποσόστωση των οποίων δεν γνωρίζουμε.

    α) μετά από αρκετό brute force (ΑΚΑ μας πέθαναν μπόλικοι), οι γιατροί έχουν καταφέρει με την παραδοσιακή μέθοδο του δοκίμασε κι όποιος αντέξει, να βρούν μια αγωγή που αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης στα βαριά κρούσματα. (ο κορτιζόνη είναι μια τέτοια brute force μέθοδος).

    β) Αυτοί που κολλάνε είναι κατά βάση νεότεροι σε ηλικία διότι οι μεγαλύτεροι προφυλάσσονται περισσότερο καθώς φοβούνται

    γ) έχει αυξηθεί τόσο πολύ ο αριθμός των τεστ που γίνονται με αποτέλεσμα να πιάνουν όλο και περισσότερους κορονοφόρους που με τα κριτήρια της περσινής άνοιξης δεν θα έκαναν ποτέ τέστ. Με λίγα λόγια η εξάπλωση του ιου τον οκτώβρη είναι μικρότερη σε σχέση με πέρσι τον Μάρτη.

    Την ίδια στιγμή αυξάνεται και το ποσοστό της παράδοξης κατηγορίας των “ασυμπτωματικών ασθενών”. Παράδοξη διότι αφού είναι πλήρως ασυμπτωματικοί και παραμένουν έτσι, τότε δεν ήταν ποτέ ασθενείς· πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για πρόβλημα της PCR μεθόδου που ανιχνεύει ακόμα και απειροελάχιστες κόπιες του ιού, ζωντανές ή νεκρές. Κανείς δεν πρόκειται να τους αφαιρέσει αυτούς, διότι φτιάχνουν πολύ τα στατιστικά.

    Φυσικά όλα αυτά δεν είναι παρά μια στιγμιαία εικόνα του πράγματος, ακριβώς όπως η εικόνα της σουηδίας τον αύγουστο ήταν πως είχε καθαρίσει με τον ιο. Ο σεπτέμβρης πάλι ήταν μια άλλη ιστορία αλλά γιατί να μην παίξουμε τα χρυσόψαρα?

     

    Και καθώς είναι πια προφανές πως η επίσημη θέση του εκρεμμούς έχει επιστρέψει χρονικά πίσω στο φλεβάρη του 2020, το μόνο που μένει είναι να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε επικοινωνιακά το ζήτημα χρησιμοποιώντας διάφορους φερετζέδες.

    Για αρχή είναι ο ορίτζιναλ φερετζές της μάσκας, η χρήση του οποίου θα αρχίσει να επεκτείνεται όλο και περισσότερο και σε όλο και πιο άσχετα μέρη όσο αυξάνονται οι νεκροί.

    Μετά είναι διάφοροι άλλοι φερετζέδες με βασικό γνώμονα όχι πόσοι κολλάνε, αλλά πόση επίπτωση θα έχει στο ΑΕΠ. Για κάτσε να απαγορέψουμε την πώληση αλκοολ από την τάδε ώρα ή/και να βάλουμε μια απαγόρευση της κυκλοφορίας αφού κλείσουν τα σούπερμάρκετ (στο βερολίνο είμαστε τυχεροί τα σουπερμάρκετ κλείνουν 22.00+).

    Κάπως έτσι η μετατροπή μας σε ισλαμική δημοκρατία θα γίνει γρήγορα γεγονός κάτι που συνάδει με την ειρωνεία πως -πολιτικά μιλώντας- αυτοί που αντιτίθενται στην εκτεταμένη χρήση φερετζέ, έχουν την τάση να είναι οι ίδιοι που χαρακτηρίζονται ως ισλαμόφοβοι.

    Πολιτικά αλλά και κοινωνικά μιλώντας, η επανάληψη του ανοιξιάτικου παρανοϊκού lockdown από τον Νοέμβρη είναι πρακτικά αδύνατη, αν σκεφτούμε πως μέχρι τον Μάη έχουμε 6 γεμάτους μήνες μπροστά μας κλεισμένοι στα σπίτια μας. Σε αυτό οι τεχνοκράτες πολιτικοί μας έχουν ένα δίκιο, κι άρα βρισκόμαστε σε μια αδύνατη κατάσταση. Αλλά στην αδύνατη κατάσταση που βρισκόμαστε η τάση είναι να υιοθετηθεί η αμερικάνικη λύση. Δηλαδή ένας φερετζές ότι νοιαζόμαστε και ένα πλάνο που να αλλάζει πιο γρήγορα και από τις προβλέψεις το ΔΝΤ προκειμένου να μην πει ποτέ κανείς ότι είναι λάθος και τα υπόλοιπα θα τα λύσει ο θεός. Ήδη το πλάνο υπάρχει στην αόριστη ανοησία αγέλης (μια υπόθεση εργασίας που φαντάζει όλο και πιο γελοία), στην ακόμα πιο αόριστη υπόθεση πως τα εμβόλια θα δουλέψουν και στο πραγματικά μεταφυσικό ευχολόγιο ότι ο ιός -εξελικτικά μιλώντας- θα γίνει πιο άκακος. Φαντάζομαι ο ιος της ευλογιάς που μας ταλαιπώρησε τα τελευταία 5.000 με 6.000 χρόνια εξελικτικά μιλώντας ήταν πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να προλάβει να γίνει άκακος 🙂

    Υιοθετώντας το λεξιλόγιο της επιχειρηματικής γραφειοκρατίας, η πολιτική δεν χρειάζεται να προτείνει λύσεις, απλά να πάρει το άμεσο φταίξιμο από πάνω της και τα δεκάδες εμβόλια που προωθούνται έχουν ακριβώς αυτή τη λειτουργία-φερετζέ· δεν χρειάζεται να λειτουργούν, ούτε χρειάζεται να μην έχουν παρενέργειες, αυτό που χρειάζεται είναι να διαθέτουν αρκετά πεντιγκρί για να μην κατηγορηθεί κανείς για κάποιο από τα δύο. Οι φαρμακευτικές άλλωστε έχουν πάρει το συγχωροχάρτι που στη μοντέρνα μας εποχή είναι μόλις ένα. Σε μια copy-paste περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην διωχθούν νομικά την ώρα που βγάζουν φράγκα.

    Κατόπιν εορτής θα βρούμε έναν λάθος πολλαπλασιαστή να κατηγορήσουμε, θα υποσχεθούμε ότι την επόμενη φορά θα αποτύχουμε καλύτερα και από εδώ παν και οι άλλοι· ακριβώς όπως έχει συμβεί ήδη μια ντουζίνα φορές στην κορωνοκρίση και δύο-τρεις ντουζίνες στα μνημόνια.

     

    Έτσι κι αλλιώς το επίπεδο της συζήτησής πια είναι διαμάχη μεταξύ του bill gates (φαντάζομαι ως ειδικός στα bugs λόγω windowsOS, όχι επειδή είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΠΟΥ), των διαφόρων υγειονομικών επισήμων, του ΠΟΥ και των φαρμακευτικών που πουσάρουν το τάδε ή το δείνα ματζούνι. Όπως φάνηκε και με το πρόσφατο ξεκατίνιασμα του πουλέν remedsivir (ο ΠΟΥ βγήκε και είπε το προφανές που ξέραμε όλοι ότι δεν δουλεύει), το αν δουλεύει κάτι ή όχι δεν έχει την παραμικρή σημασία (αλλιώς θα ακολουθούσαν τη συνταγή του Ραούλ). Και για μία ακόμα φροά η τόσο διαφημισμένη χρησιμοθηρία του συστήματός μας εντελώς προβλέψιμα καταρρέει.

    Η κρυστάλλινή μου σφαίρα είναι εξαιρετικά θολή στο τι κοινωνικές αντιδράσεις θα φέρει αυτό πόντιο πιλάτιο πλύσιμο των χεριών. Οι σοβιετίες μας συνεχίζουν το άπλετο τύπωμα χρήματος που όμως ποτέ δεν φτάνει στον μπάμπη από τα πατίσια, αλλά έχει την τάση να συσσωρεύεται στον jeff από την Αλμπουκέρκη. Τίποτα καινούργιο, αυτό ζούμε τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά όλοι βλέπουμε πως η τάση επιταχύνεται, και οι γραφειοκράτες μας δεν έχουν καμία άλλη λύση στον ορίζοντα.

    Μακάριοι όσοι πήγατε στα χωριά σας και θα αντιμετωπίσετε λιγότερη παράνοια από εμάς που μένουμε ακόμα στις πόλεις. Ήδη ελπίζω πως το καλοκαίρι πήρατε μια πρόγευση του πως και πόσο έχει τσιτώσει τον κόσμο αυτή η κατάσταση και πως ο καθένας εκεί σπινάρει λίγο ανεξέλεγκτα.

     

    Κι όχι ακριβώς παράλογα. Οι δυτικές σοβιετίες μας μετατρέπονται σε σοβιετικά ισλαμικά καθεστώτα κάτι που ακούγεται και φαίνεται ολοένα και πιο δυσάρεστο. Όλοι περιμένουν έναν από τους τρείς απομηχανής θεούς να δράσουν κρατώντας την αναπνοή τους. Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί την πιθανότητα να μην υπάρχει απομηχανής θεός και μέχρι να έρθει η ευλογημένη επιστροφή στην κανονικότητα, θα υπάρχει μια άλλη κανονικότητα. Στην ελλάδα ο κόσμος είναι πιο εκπαιδευμένος ακριβώς επειδή αυτή η διαδικασία μετασχηματισμού λίγο διαφέρει από αυτή των μνημονίων με το έξτρα τυράκι ότι τώρα κανείς δεν θα κατέβει στο σύνταγμα να κατηγορήσει τον κούλη ή τη λαγκάρντ. Κι ο λόγος που διαφέρει τόσο λίγο παρά τις φαινομενικές διαφορές, είναι διότι οι σοβιετίες μας -σαν τις ορίτζιναλ σοβιετίες- δεν έχουν παρά μόνο έναν τεχνοκρατικό τρόπο να απαντάνε στα προβλήματα.

    Νομίζω κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς τι σημαίνει μια κακή τουριστική χρονιά για την ελλάδα, δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στα χρόνια του ευρώ και ελπίζω να καταλαβαίνουμε πως το γεγονός ότι ο κούλης έχει πατήσει το γκάζι στο έλλειμμα δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικά.

     

    Την ίδια στιγμή που στην άπω ανατολή μισή ντουζίνα χώρες επιμένουν πως το ζήτημα δεν τους ενδιαφέρει γιατί ο ιός δεν τους απασχολεί καθώς καταγράφουν κάτι τύπου 2 με 10 κρούσματα την ημέρα. Όλες έχουν υποτίθεται υιοθετήσει αυστηρά μέτρα περιορισμού εισόδου στη χώρα, ακριβώς το ανάθεμα της ΕΕ 🙂 Το πόσο αλήθεια λένε είναι κάτι που θα δυσκολευτούμε να μάθουμε, αλλά σχετικά σύντομα θα φανούν οι διαφορές με τη λεσέ πασέ, λεσέ μουρίρ ισλαμική δημοκρατία της δύσης. Κι αν νομίζετε πως δεν θα επηρεάσει κανέναν, μουαχαχαχαχα.