• Ινσουρανς Πολίς

    Date: 2010.10.12 | Category: ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tags: ,

    Τη συνδρομή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών ζήτησε η κ.Κατσέλη από το βήμα ομώνυμου συντεχνιακού συνεδρίου που οργάνωσαν οι Financial Times. Η πρόταση της, περιελάμβανε την κάλυψη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ανέργων (διάγνωση-πρόληψη), από ιδιωτικές εταιρίες, με το υπολογιζόμενο κόστος των 25εκ ετησίως να πηγαίνει στον ΟΑΕΔ. Υπολογίζοντας μάλιστα πως σύντομα οι 400.000 άνεργοι θα φτάσουν το 1 εκ και τα δημόσια νοσοκομεία δεν θα έχουν ούτε γάζες, η μπίζνα για τις ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

    Παρόλαυτά θα πρέπει να κρίνουμε αρνητικά τους συνεργάτες της κ. Κατσέλη, καθότι έκαναν περίπου 1 χρόνο για να διαβάσουν τον περιβόητο νόμο του Ομπάμα για την υγεία (ένας ύμνος στη δημοκρατία των λόμπυ) που προτείνει περίπου το ίδιο πράγμα. Θα έπρεπε τουλάχιστον να τους κόψουν τις υπερωρίες.

    Επιπλέον η κ.Κατσέλη ζήτησε από τις ασφαλιστικές να παράσχουν τεχνογνωσία στην κυβέρνηση στη μείωση των υπέρογκων δαπανών υγείας. Έναν τομέα στον οποίο οι ιδιωτικές εταιρίες υγείας των ΗΠΑ έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα, καθώς έχουν ανάγει την αύξηση των άχρηστων δαπανών σε τέχνη. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία στις ΗΠΑ σπαταλούν το 1/3 των δαπανών τους σε άχρηστα διοικητικά έξοδα, την ίδια στιγμή που στα δημόσια νοσοκομεία το ίδιο κονδύλι δεν ξεπερνά το 20-22%. Ένας ακόμα αρνητικός ρούμπος για τους συνεργάτες της κ. Κατσέλη που ενώ έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τον νόμο Ομπάμα, δεν κάθισαν να ασχοληθούν με τις βρώμικες λεπτομέρειες. (δεν τους αδικώ, περιλαμβάνουν πολλούς νεκρούς ανέργους)

    Δυστυχώς η κ. Κατσέλη έχασε μια υπέροχη ευκαιρία να ζητήσει τη συνδρομή των ιδιωτικών ασφαλιστικών σε τομείς που εξαίρουν όπως: Την καλλιτεχνική αποφυγή πληρωμών μέσω των ψιλών γραμμάτων, την προσθήκη εξωτικών καλύψεων προς τους ασφαλισμένους που ποτέ δεν θα χρειαστούν, ή την προσφορά δομημένων προϊόντων τα οποία κανείς δεν καταλαβαίνει (αλλά προσφέρουν καλή προμήθεια). Τέλος, και σε περίπτωση που τα πράγματα σκουρύνουν για την κυβέρνηση, η κ.Κατσέλη θα μπορούσε να ζητήσει τη συνδρομή των μεγαλοστελεχών των ασφαλιστικών που έκλεισαν πρόσφατα στο πως εγκαταλείπουμε το πλοίο μαζί με το αφεντικό λίγο πριν βουλιάξει.