• Αποτυχημένοι ακόμα και με τα δικά τους μέτρα (20μήνες επιτυχίες)

    Date: 2011.06.07 | Category: OIKONOMIA | Tags: ,,,

    20μήνες επιτυχίες ΠΑΣΟΚ μας υπόσχεται το νέο προπαγανδιστικό βιντεάκι. Ο ΓρΑΠ καθηλωμένος καθώς είναι στο δικό του σετ μεταφυσικών πεποιθήσεων για τον κόσμο, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το να συμμαζέψει τα οικονομικά του κρατικού μαγαζιού μας. Η επικοινωνιακή εικόνα που προέβαλε λοιπόν, ήταν ακριβώς αντίθετη από αυτό που εφάρμοζε, επαναλαμβάνοντας το παραμύθι της επανίδρυσης του κυκλοφορούσε το 2004 από τον PMPS (PrimeMinister PlayStation)

    Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε τα νούμερα που η ίδια η κυβέρνηση δημοσιεύει. Ο ΓρΑΠ ξεκίνησε τη θητεία του μ’ ένα αλογοσκούφιο τρυκ φουσκώνοντας το έλλειμμα του 2009, προκειμένου να κάνει μεγάλες προόδους το 2010 , τη χρονιά δηλαδή που προόριζε να μας σώσει υπό την αιγίδα του ΔΝΤ, όπως πια γνωρίζουν και οι πέτρες (τις ευχαριστίες μας στον Υφ.Οικ κ.Σαχινίδη για την επιβεβαίωση του)

    Αλλά και πάλι το 2010 το έλλειμμα έκλεισε στο 10,5% , χωρίς να δείχνει καμία τάση υποχώρησης για το 2011.

     

    Κι αυτό δεν είναι παρά μέρος της εικόνας. Το χρέος της γενικής κυβέρνησης προϋπολογιζόταν στα 295δις για το 2010 και σύμφωνα με τις ίδιες τις εκτιμήσεις του υπουργείου τελικά έφτασε στα 330δις. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση μέσα στο 2010 φόρτωσε τη χώρα με νέα χρέη 44δις, 35δις παραπάνω απότι υπολόγιζε στις αρχές του 2010. Κι ακόμα χειρότερα. Κατηγορούμε την ανίκανη κυβέρνηση της ΝΔ πως φόρτωσε με νέα χρέη ύψους 150δις τη χώρα μέσα σε μια πενταετία. Τι θα πρέπει λοιπόν να πούμε για την κυβέρνηση ΓρΑΠ που μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο έχει καλύψει σχεδόν το 1/3 αυτού του αρνητικού ρεκόρ της ΝΔ?

    Αν αυτό δεν είναι μια μεγαλειώδης απόδειξη της αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης ακόμα και με τα δικά της μέτρα, τότε τι ακριβώς είναι??

     

    Και τι προτείνει γιαυτό το αδιέξοδο? Την πτώση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την παραπάνω πτώση του φόρου εισοδήματος, έτσι κι αλλιώς οι επιχειρήσεις έχουν κόψει το σπορ της πληρωμής φόρων. Την πώληση μιας υποτιθέμενης μυθικής περιουσίας του δημοσίου ύψους 50δις, που σύμφωνα με τον παραπάνω υπολογισμό καλύπτει τσίμα τσίμα το νέο χρέος που δημιούργησε η κυβέρνηση το 2010 και σου μένουν και μερικά ρέστα για το 2011. Και για κερασάκι στην τούρτα τη σύναψη νέου μνημονίου προκειμένου να μεταφερθούν μερικά δις από τα δημόσια ταμεία των κρατών της ευρωζώνης στα ιδιωτικά ταμεία των κατόχων ομολόγων. Διότι τελικά η μόνη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι πως τον μάη του 2010 κλείδωσε τη χρεοκοπία της χώρας για την οποία η ΝΔ και ο ραφηνάτος πρωθυπουργός της τόσο σκληρά είχαν παλέψει.


    Αυγή, 7 Ιούνη 2011