• Η υποταγή (εμβολιαστείτε μας έλεγαν)

    Date: 2020.11.23 | Category: ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tags:

    Όπως και το 2008-2010, ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Τέρμα η βαρεμάρα των 90s για όσους τη ζήσανε στη δύση, διότι στις πρώην σοβιετίες δεν προλάβαιναν να βαρεθούνε από το ξύλο. Τώρα γευόμαστε κι εμείς το γιατρικό τους.

     

    Κάπως έτσι ξεκινούσα και το πρώτο μέρους του άρθρου όπου προσπαθούσα να περιγράψω τη δυτική σοβιετία και τις περιφράξεις του ίντερνετ, όπως είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται ένα χρόνο μετά την εκλογή τράμπ με αιχμή του δόρατος τα Fake News. Σήμερα βλέπουμε την εφαρμογή τους σε αυτό που οι αμερικάνοι προπαγανδιστές ονομάζουν Full Spectrum Dominance. Τόσο η αμερικάνικη εκλογική σαπουνόπερα, όσο και ο κορονογιός είναι δύο πολύ καλά παραδείγματα εφαρμογής.

    Η προπαγάνδα δεν χρειάζεται να είναι πειστική, φτάνει να είναι ολοκληρωτική, και να επιβάλλεται σε ένα καθεστώς συνεχούς πίεσης, κλεμμένο από τις τακτικές πωλήσεων. Όπως στις πωλήσεις πρέπει να αγοράσεις τώρα, διότι δεν υπάρχει αύριο, έτσι και στην προπαγάνδα που ονομάζουμε ειδήσεις, πρέπει να δεχθείς την αλήθεια τώρα. Σε μία βδομάδα από τώρα θα είναι ήδη κατεστημένη αλήθεια κι εσύ δεν θα πήρες χαμπάρι καν πως έγινε αυτό. Ίσα ίσα η ταχύτητα με την οποία αλλάζει και επιβάλλεται η αλήθεια, είναι μέρος της τακτικής· μια μικρή ανασφάλεια του χρήστη είναι επιβεβλημένη για να γίνει πιο γρήγορα αποδεκτή η νέα κατάσταση.

    Πώς ξαφνικά ένα μη δοκιμασμένο φάρμακο με ελάχιστη επιτυχία έγινε η βασική θεραπευτική επιλογή σε όλη τη δύση?

    Πώς ξαφνικά οι μάσκες μετατράπηκαν στο σταυρουδάκι εκείνο που σε προφυλάσσει από όλα τα κακά και πρέπει να φοράμε ακόμα και στον ύπνο μας?

    Είμαι σίγουρος πως δεν έχετε απάντηση σε κανένα από τα ερωτήματα παρά μόνο τις επικοινωνιακές διαβεβαιώσεις των επισήμων πως έτσι έχουν τα πράγματα.

     

     

    Οι λαϊκιστας και η απάντηση των ελιτ.

    Έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια από τότε που ο κόσμος αποφάσισε να δοκιμάσει τον “δεξιό” λαϊκισμό αφού μερικά χρόνια νωρίτερα δοκίμασε τον “αριστερό”. Το μέτρο της επιτυχίας τους μπορούμε πολύ εύκολα να το κρίνουμε από το πόσο πολύ φοβήθηκε το γκλομπαλιστάν το οποίο ο λαϊκισμός προσπαθεί να ανατρέψει (ή να διαπραγματευτεί).

    Με τον “αριστερό” λαϊκισμό δεν κουνήθηκε φύλο και οι ελίτ του κατεστημένου του παρέδωσαν μια λίστα με αυτά που πρέπει να κάνει διότι δεν φοράει κράνος, κι αυτός την αποδέχθηκε με ένα μείγμα χαράς (επιτέλους κυβερνάμε) και γκρίνιας (ναι αλλά τι κρίμα που δεν μας αφήνουν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας).

    Με τον “δεξιό” από την άλλη, η κατεστημένες ελίτ (AKA βαθύ κράτος) φοβήθηκαν τόσο πολύ που αποφάσισαν να ρίξουν τις μάσκες και να εξαπολύσουν την επίθεση του ακραίου κέντρου (κέντρο επειδή θεωρεί τον εαυτό του αυτονόητη αλήθεια). Σχηματικά μπορούμε να το ονομάσουμε και μακρονισμό.

     

     

    Οι ιστορικές ρίζες του ακραίου κέντρου

    Κομμένες οι φιλελεύθερες μαλακίες από εδώ και πέρα όποιος διαφωνεί θα έχει πούτσα και ξύλο και λογοκρισία κι αν δεν σας αρέσει θα είστε flat earther και θα αντιμετωπίζεστε ως μίασμα. Ο φιλελευθερισμός, όταν νιώθει ανασφαλής με μια σχετική ακρίβεια επαναλαμβάνει το ίδιο μοτίβο παράνοιας και ακρότητας, κάτι που το βλέπαμε και στο 19ο αιώνα αλλά και στον 20ο στο διάλειμμα ανάμεσα στα δύο ημίχρονα του πολέμου. Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα οι πόλοι ήταν ανεστραμμένοι, με λίγα λόγια ο φιλελευθερισμος ένιωσε την απειλή από τον “αριστερό” ελιτισμό της ΕΣΣΔ και συμμάχησε με τον “δεξιό-αριστερό” λαϊκισμό του εθνικοσοσιαλισμού ή αλλιώς τους φασίστες.

    Όμως ακριβώς σε εκείνη την στροφή της ιστορίας δημιουργήθηκε και η θεωρία των δύο άκρων (αν και δεν την ονόμαζαν έτσι ακόμα). Στην ουσία η ναζιστική γερμανία αφέθηκε να επανεξοπλιστεί στο μεσοπόλεμο προκειμένου να την πέσει στους σοβιετικούς. Οι γερμανοί τους την έφεραν και μετά από μια γρήγορη εισβολή στην πολωνία (τίποτα σπουδαίο με την τσεχοσλοβακία δεν άνοιξε ρουθούνι), καθάρισαν πρώτα το δυτικό μέτωπο, πριν στραφούν στον ανατολικό εναντίων της ΕΣΣΔ.

    Κι εκεί η συμμαχία βρετανών αμερικάνων και σοβιετικών ήταν πρόσκαιρη και σαθρή. Ήδη από το 1943 ο τσώρτσιλ προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον χίτλερ για να συμμαχήσει με τους γερμανούς εναντίων των σοβιετικών. Ο Ρούσβελτ είναι αντίθετος κι έτσι ο πόλεμος τελειώνει χωρίς ανατροπές, αλλά ο ρούσβελτ είναι ετοιμοθάνατος και το δημοκρατικό κόμμα με τα κλασικά κολπάκια που βλέπουμε και σήμερα, βάζει για αντιπρόεδρο έναν μακρόν (τον τρούμαν) αντί του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ (του κόκκινου γουαλας) κι έτσι μας ευλογεί με τον ψυχρό πόλεμο και τον πόλεμο της κορέας ούτε μια πενταετία μετά το τέλος του μεγάλου πολέμου. Δεν έχει παρά να δείτε τι έκανε αυτός εδώ ο κύριος, ή αυτός εδώ, όταν κατάλαβαν το λάθος τους και αποκήρυξαν τον “δεξιό” λαϊκισμό. Το δυτικό λιμπεραλιστάν ήταν γεμάτο από δαύτους που μετά τον πόλεμο μάχωνταν κατά του άλλου άκρου, ακριβώς όπως ονειρευόταν ο τσώρτσιλ μια συμμαχία με τους ναζί (αφού μετανοήσουν και αποκηρύξουν τον βδελυρό αυστριακό χωριάτη).

    Αλλά αρκετή προ-ιστορία, το ακραίο κέντρο με τη μορφή του μακρονισμού δεν είναι μια παλιά ξεχασμένη ιστορία, θα αφορά την καθημερινότητά μας και τις ζωές μας για τα επόμενα χρόνια. Αυτό που πρόκειται να δούμε στα επόμενα τέρμινα είναι η τεράστια εκστρατεία του ακραίου κέντρου να επιβληθεί στις ατίθασες μάζες· και οι μορφές της επιβολής θα είναι τόσο παράλογες και αυθαίρετες όσο το “γιατί δεν φοράτε κράνος”. Όμως ποτέ δεν θα δείτε κανένα μέσο να τις ονομάζει έτσι. Για την ακρίβεια όποιος τις ονομάζει παράλογες θα αποδεικνύει ότι είναι μολυσμένος από τον λαϊκισμό και θα αντιμετωπίζεται με χλευασμό ή καταστολή ανάλογα με την περίσταση.

     

     

    Να κι ένα εμβόλιο

    Το ίδιο θα συμβεί και με το εμβόλιο. Ποιο απ’ όλα τα εμβόλια? Αυτό ή αυτά τα οποία οι επίσημοι της χώρας σας υπέγραψαν να αγοράσουν. Όλα τα άλλα θα είναι μη αποτελεσματικά και επικίνδυνα. Τα στοιχεία θα είναι τόσο τυχάρπαστα και πειραγμένα, όσο ήταν και οι “έρευνες” υπέρ του ρεμντσιβιρ ή οι “έρευνες” κατά της υδροχλωροκίνης· αυτό είναι το μόνο βέβαιο και δεν χρειάζεται παρά να διαβάσετε την ανακοίνωση της Pfizer για την 90% επιτυχία του εμβολίου της. Βγήκαν και οι ρώσοι τρολάροντας και είπαν εμάς είναι 92% επιτυχές, και μία βδομάδα αργότερα η moderna ένιωσε την ανάγκη να πει πως είναι 95% επιτυχές το δικό της εμβόλιο και δεν χρειάζεται κατάψυξη με υγρό άζωτο, μια χαρά αντέχει και στα ψυγεία των σούπερ-μάρκετ. Λίγες μέρες μετά ρελάνς από την Pfizer και τον αρχιπλασιέ της Φότσι, μόλις έχουμε τα τελικά δεδομένα κι εμάς 95% είναι. Σαν τον Νικολακόπουλο που αλλάζει τα αποτελέσματα του exit poll όταν βλέπει ότι δεν συνάδουν με το αποτέλεσμα των εκλογών 🙂

    Τι έλεγε η ανακοίνωση? Πως από τους 40.000 που δοκίμασαν το εμβόλιο (οι μισοί πλασίμπο), 94 κόλλησαν και παρότι δεν μας είπαν σε ποιο γκρουπ άνηκαν, κατά 90% άνηκαν wink wink στο πλασέμπο γκρουπ. Η έρευνα θα τελειώσει μόλις 164 από τους συμμετέχοντες κολλήσουν covid. Με λίγα λόγια μία μή ανακοίνωση. Γιατί? διότι όπως έχουμε δει ξανά και ξανά αυτούς τους μήνες, είναι εξαιρετικά εύκολο να κλέψεις στο ζύγι.

    Μπορώ με εξαιρετική ευκολία να δώσω ένα σταυρουδάκι σε 20.000 ανθρώπους και ένα φυλαχτό της φατιμά σε άλλους 20.000 και να αποδείξω πως το ένα από τα δύο προσφέρει 90% επιτυχία έναντι του άλλου φτάνει ένα ικανό κομμάτι των 20.000 που προτιμώ να κάθονται σπίτι τους να κάνουν home office κι ένα ικανό κομμάτι του άλλου γκρουπ να μπαίνουν κάθε μέρα στο λεωφορείο για να πάνε στη δουλειά. Η moderna που ήρθε δεύτερη αναγκάστηκε να το τόνισει αυτό στην ανακοίνωσή της, πως δηλαδή στο δικό της δείγμα έχει και άτομα υψηλού κινδύνου ή με “προϋπάρχοντα νοσήματα”.

    Εκεί λοιπόν θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το full spectrum dominance και μια στρατιά επικριτών που θα σας λένε “μα είναι δυνατόν να κλέψουν στο ζύγι? Που είναι τα στοιχεία σου? Fake News, ή Fact Free News, όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα κλπ κλπ

    Σαν τέλεια χρυσόψαρα θα προσποιηθούν πως η μεγάλη “έρευνα” που δημοσιεύτηκε στα δύο σημαντικότερα ιατρικά περιοδικά και αποδείχθηκε πλήρως κατασκευασμένη δεν υπήρξε τον Ιούνιο. Ή πως η σημαντικότερη βρετανική “έρευνα” Recovery) που βρήκε ότι η χλωρκίνη δεν δουλεύει, έδινε 4 φόρες τη συνήθη ποσότητα (στο 34.00) και μάλιστα όταν ήταν ήδη αργά. Κι όλα αυτά για ένα φάρμακο που τα όρια της τοξικότητάς της είναι πασίγνωστα εδώ και δεκαετίες.

    Μερικά προβλήματα στο μάτριξ θα σου πουν, υπάρχει μια ντουζίνα ακόμα έρευνες που λένε κάτι άλλο ή το ίδιο ή κλπ κλπ. Για κάθε “έρευνα” που τους πιάνεις με τη γίδα στην πλάτη θα σου βρίσκουν άλλες 10 μέχρι απλά να το βουλώσεις παλιοψεκασμένε. Διότι ο στόχος δεν είναι τα επιστημονικά δεδομένα και η γνώση, ο στόχος είναι το full spectrum dominance.

    Και αυτό επιτυγχάνεται με επικοινωνιακά κόλπα, όχι με έρευνες. Οι έρευνες είναι εκεί για να γεμίζουν την οθόνη σου με “στοιχεία” τα οποία δεν μπορείς να αναλύσεις, διότι την επόμενη μέρα θα σου φέρουν κι άλλα τόσα. Δείτε το άλλο επιχείρημα που κυκλοφορούσε. Ποτέ ένα φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για μία ασθένεια δεν έχει δείξει ότι είναι χρήσιμο για κάποια άλλη. Αλήθεια? Και τότε γιατί η χλωροκίνη (που παράχθηκε ως φάρμακο κατά της μαλάριας), χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως εναντίων διαφόρων αυτοάνοσων? Και γιατί το Ivermectin, ένα άλλο παρασιτοκτόνο, θεωρείται σήμερα η βασική θεραπευτική αγωγή κατά του κορονογιού??

    Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μια απόσταση και να δεις το pattern. Η πιο πιθανή θεωρία αυτή τη στιγμή για την επικίνδυνη χλωροκίνη, είναι ότι προτάθηκε από βρωμιάρηδες ψεκασμένους σαν τον ραούλ (στη γαλλία τον λένε κίτρινο γιλέκο ΑΚΑ ψεκασμένο) και τον τράμπ· ειδικά στις ΗΠΑ ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις πως οι επιστημονικές απόψεις των ειδικών συντάσσονταν με τις πολιτικές τους θέσεις. Ας δούμε όμως κι άλλα pattern.

    Η μη-ανακοίνωση της Pfizer έγινε 4 μέρες μετά την αμερικάνικη εκλογική σαπουνόπερα. Χμμμμμμ. Τι μας θυμίζει αυτό? Μα φυσικά μια άλλη μη-είδηση, τον πανικό που προκάλεσαν οι “επιθέσεις” με άνθρακα μετά την 9/11 και πως αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να αλλάξουν την επικοινωνιακή ατζέντα και να επιβεβαιώσουν πως πράγματι δεχόμαστε επίθεση. Τι σημασία έχει αν ποτέ κανείς δεν θα μάθει πως σκατά έπεσε το WTC7 σαν χάρτινος πύργος ή πως σκατά βρέθηκαν στα συντρίμμια τα διαβατήρια των αεροπειρατών ή ο άνθρακας που βρέθηκε στις “επιθέσεις” προερχόταν από τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου των ΗΠΑ στο fort Derick?

    Όπως έγραψα παραπάνω ο στόχος δεν είναι να μάθουμε κάτι, αλλά να πεισθούμε για κάτι και να ξεχάσουμε το προηγούμενο κάτι. Το τσίμα τσίμα αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών πρέπει να εξαφανιστεί από τις ειδήσεις και ο μπάιντεν να θεωρείται ντεφάκτο πρόεδρος. Τη μια βδομάδα μιλάμε για το εμβόλιο, και τον CEO της Pfizer που έβγαλε λεφτά πουλώντας τις μετοχές του, την επόμενη βδομάδα, οι εκλογές έχουν ήδη λήξει επικοινωνιακά μιλώντας, ανεξάρτητα με το πόσα μηχανάκια λάθεψαν και πόσο εύκολο είναι να κλέψεις και στο εκεί ζύγι.

    Άπαξ και πεισθούμε οι λεπτομέρειες εξαφανίζονται στο παρελθόν με ένα καινούργιο επεισόδιο σοκ και δέους, διότι η παραγωγή της προπαγάνδας δεν μπορεί να είναι τέλεια και έχει πολλά ξέφτια μόλις την κοιτάξεις πιο προσεκτικά. Όπως και στις ταινίες δράσης, η κάμερα παραμένει σε σφιχτό πλάνο και τα πλάνα αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, αλλιώς θα δεις τον ηχολήπτη με το μπουμ, τα πόδια του κάμεραμαν και ότι τα σκηνικά τελειώνουν 2 μέτρα από εκεί που τελειώνει το πλάνο.

     

     

    Και η περίπτωση του κ.Ιωαννίδη

    Ο Ιωαννίδης έγινε γνωστός στον δυτικό κόσμο ακριβώς επειδή έδειξε πόσες πολλές έρευνες κλέβουν στο ζύγι στο χώρο του (την ιατρική). Όμως αυτή την επίθεση στο λιβανιστήρι του μοντέρνου κόσμου δεν την έκανε για να δείξει το παλιό ρητό πως αν βασανίσεις τα δεδομένα αρκετά, στο τέλος θα μαρτυρήσουν, αλλά γιατί πίστευε πως μια πραγματικά πραγματική έρευνα είναι δυνατή. Πίστευε λοιπόν πως αν διαλέξουμε τα ΣΩΣΤΑ στοιχεία και τους ΣΩΣΤΟΥΣ πολλαπλασιαστές τότε θα φτάσουμε στα ΣΩΣΤΑ συμπεράσματα.

    Ουπς λάθος το πιάνω ξανά. Αν διαλέξουμε τα ΑΛΗΘΙΝΑ στοιχεία και τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ πολλαπλασιαστές, τότε θα φτάσουμε στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Από την αρχή της κορωνοκρίσης ο Ιωαννίδης έχει πάρει μία θέση πως αυτή η ασθένεια είναι λίγο σαν την γρίπη και υπερβάλουμε στην αντίδρασή μας. Όταν πρωτοπήρε αυτή τη θέση, η θέση του ήταν μέρος του τότε consensus, δηλαδή της τότε επιστημονικής αλήθειας κι όποιος διαφωνούσε ήταν κάτι μεταξύ μανούλας του facebook και θύμα της κινέζικης προπαγάνδας. Σήμερα ο Ιωαννίδης είναι ετερόδοξος και είναι προς τιμή του, ότι συνεχίζει να υπερασπίζεται την άποψη του, παρά το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου δημοφιλής πια στους ιατρικούς κύκλους.

    Δεν χρειάζεται κάποιος παρά να παρακολουθήσει την συνέντευξή του στον Σαχίνη του κρήτηΤV (ο σαχίνης είναι ένα σπάνιο είδος τηλεοπτικού δημοσιογράφου με εκπληκτικό ταλέντο να δημιουργεί συγκρούσεις με περιεχόμενο και να τις κρατάει σε ένα επίπεδο που να έχει νόημα η αντίθεση).

    Ο Ιωαννίδης σε αυτή τη συνέντευξη δείχνει πως όλα αυτά που λέει, δεν τα λέει για να πουλήσει ένα ακόμα ματζούνι (όπως είναι η συνήθης πρακτική), αλλά γιατί πιστεύει ότι αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, κι αυτό τον κάνει για μία ακόμα φορά πολύτιμο. Ακριβώς διότι χρησιμοποιεί τα ίδια τα όπλα της επίσημης αφήγησης για να δώσει μια ετερόδοξη άποψη.

    Όταν παρακολουθήσετε τη συνέντευξη μπορείτε να βρείτε 3 κιλά από επιστημονικά δεδομένα που χρησιμοποιεί ο Ιωαννίδης για να πει την ιστορία του. Και όλα είναι τα ίδια εργαλεία (και τα ίδια δεδομένα) που χρησιμοποιεί η επίσημη θέση για να πει μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

    Ο Ιωαννίδης, όπως και η επίσημη αφήγηση βασίζει την ιστορία του σε μισές αλήθειες, δηλαδή σε ερμηνείες που τον βολεύουν τις οποίες παρουσιάζει ως την πραγματική πραγματικότητα και κάνοντας αυτό, ξεσκεπάζει τις μισές αλήθειες της επίσημης αφήγησης.

    Με αυτό δεν εννοώ πως αν πάρω εγώ αυτές τις δύο μισές αλήθειες μπορώ να φτιάξω μια ολόκληρη. Αυτή είναι η μοντέρνα φαντασίωση πως αν βρεις τον σωστό πολλαπλασιαστή ή το σωστό μοντέλο, όλα θα είναι μια χαρά, ακριβώς όπως ο αϊνστάιν εξέφρασε τους νόμους της σχετικότητας οι οποίοι λειτουργούν ακόμα μια χαρά.

    Ίσως και να μπορεί σε κάποιο μακρινό μέλλον σου λένε οι αισιόδοξοι, η αλήθεια θα λάμψει. Τσάμπα κόπος. Η αλήθεια που θα εκφράζεται στο μέλλον θα είναι η ιστορική αλήθεια της εποχής εκείνης. Για την ισπανική γρίπη δεν υπάρχει καμία αλήθεια που να μπορούμε να πούμε 100 χρόνια αργότερα. Όποιος ψωνίζει την herd immunity αλήθεια, θα σου πει για το παράδειγμα της δανίας στην ισπανική γρίπη. Αυτοί το πέρασαν νωρίς και έτσι δεν είχαν εκατόμβες νεκρών. Αλλά θα σου αποκρύψει πως η δανία δεν είχε πόλεμο και ήταν μια μικρή αραιοκατοικημένη αγροτική χώρα, όπως θα σου αποκρύψει εξίσου πως κανείς δεν ξέρει πως εξαφανίστηκε ο ιος της ισπανικής γρίπης. Όποιος ψωνίζει γκλομπαλιστάν σου πει πως ήταν αδύνατο να απομονωθείς διότι ο ιος ήταν παντού και ακόμα και τα νησάκια στον ειρηνικό ψόφαγαν με εντυπωσιακούς ρυθμούς (διότι ήταν άγριοι και δεν καταλάβαιναν από μοντέρνους κανόνες υγιεινής θα σου επιεβαιώσει η wikipedia), αλλά θα σου αποκρύψει πως το 1918-1919 είχαμε μια τεράστια μετακίνηση πληθυσμών που ονομάζαμε πόλεμο και πως όσοι κατάφεραν να βάλουν καραντίνες στα διπλανά νησάκια δεν είχαν πρόβλημα.

    Το ότι στο βιετνάμ και σε μισή ντουζίνα χώρες της ανατολικής ασίας ο κόσμος συμπεριφέρεται όπως πριν τον κορονογιό, δεν φοράει μάσκες φερετζέδες παντού, δεν κλείνεται σπίτι του και δεν φοβάται να χαιρετήσει τους φίλους του είναι μια άβολη αλήθεια που κανένα ρεπορτάζ των Fact checkers MME δεν θα σας δείξει. Όχι μόνο διότι αυτό κάνει τη σύγκριση με τον δυτικό κόσμο πολύ άσχημη, αλλά διότι η ατζέντα δεν είναι ο κορονογιός και η αντιμετώπιση του. Η ατζέντα είναι η πειθαρχία για τις γκλομπαλιστάν ελιτ· με λίγα λόγια ο μακρονισμός.

     

     

    Εμβολιαστείτε μας έλεγαν

    Αν δεν με πιστεύετε σε όλα αυτά δεν έχει παρά να δείτε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες με το εμβόλιο. Στην αρχή (που δεν θα υπάρχουν πολλά), η πίεση να μπεις στη σειρά και να υποταχθείς θα είναι σχετικά μικρή και θα βασίζεται στον φόβο του κορονογιού. Ακριβώς όπως με τις πωλήσεις του playstation κατά το λανσάρισμά του, θα υπάρχει πάντα μια έλλειψη και τα ρεπορτάζ θα τονίζουν πως θα είναι για λίγους “τυχερούς” (σαν το ρεμντσιβιρ ένα πράγμα).

    Στην αρχή λοιπόν θα την πληρώσουν οι διάφοροι ακόλουθοι της επίσημης πίστης, όπως πχ το ιατρικό προσωπικό όπως και διάφορες ευπαθείς ομάδες που δεν ζουν στο βιετναμ.

    Όμως καθώς τα εμβόλια θα πολλαπλασιάζονται τόσο σε ποικιλία, όσο και σε ποσότητα θα υπάρξει μια τεράστια πίεση να κάνουν όλοι το εμβόλιο για να έρθει το άγιο δισκοπότηρο που ονομάζεται herd immunity. Θα δείτε ένα σωρό περιορισμούς σε όσους ΔΕΝ θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και ένα τεράστιο κυνήγι μαγισσών καθώς θα είναι προφανές για το ακραίο κέντρο, πως ο λόγος που δεν είμαστε βιετναμ, είναι οι μαλάκες που δεν έκαναν το εμβόλιο οι οποίοι θα είναι οι νέοι πούστηδες ή κουμουνιστές ή εβραίοι· η εξωτερική περιγραφή του τεμαχίου δεν έχει καμία σημασία.

    Κι εκεί το ακραίο κέντρο θα θέσει ένα σωρό περιορισμούς προκειμένου να υποταχθούν όλοι, πάντα θεωρώντας πως η ακρότητα των περιορισμών είναι μια αυτονόητη επιστημονική αλήθεια. Με ένα μείγμα πειθούς, απειλών και ντροπής θα προσπαθήσει να επιβληθεί στην κοινωνία ακριβώς διότι πρέπει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του 4 χρόνια αφότου έχασε τον έλεγχο του ηγεμόνα της αυτοκρατορίας. Επιχειρήματα και λύσεις θα υπάρχουν για τα πάντα. Αν φοβάστε τα mRNA εμβόλια, κάποια στιγμή θα βγούν και “παραδοσιακά”· αν φοβάστε και αυτά, τότε θα σας κάνουμε τη ζωή δύσκολη μέχρι να πάψετε να φοβάστε· κι αν ακόμα και τότε δεν θέλετε, τότε θα είστε προφανώς πούστης.

     

     

    Και λίγα περί εμβολίων

    Πριν από μια βδομάδα μια φίλη μου μου έλεγε ότι ρε γαμώτο κι εγώ είμαι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών, αλλά να είναι ασφαλή και να δουλεύουν. Της επισήμανα πως το σημαντικό κομμάτι της πρότασης είναι πως είναι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών· όλα τ’ άλλα είναι λίγο αδιάφορα και θέμα ερμηνείας. Και αυτή η συζήτηση μας αποκάλυψε και στους δύο όχι μόνο τη φύση του ακραίου κέντρου, αλλά και το πόσο εύκολα μπορείς να βρεθείς έξω από αυτό τη σήμερον ημέρα.

    Όπως και η ρόουλινγκ του χάρι πότερ που από me too φεμινίστρια par excellance, μετατράπηκε σε τρανσοφοβική τραμπικιά μέσα σε μια 2ετία, έτσι και η φίλη μου κινδυνεύει να μετατραπεί από μια υπερ των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε πούστης anti-vaxxer.

    Για το ακραίο κέντρο, το ζήτημα των εμβολίων είναι ένα ζήτημα πίστης και υποταγής στην αλήθεια του, όχι ένα ζήτημα επιστημονικών δεδομένων όπως σου λένε. Γι’ αυτό και όσοι δεν θέλουν να κάνουν εμβόλια, θεωρούνται μιάσματα, ανεξαρτήτως από το πιο εμβόλιο δεν θέλουν να κάνουν. Τα εμβόλια είναι καλά και αυτό είναι ένα άρθρο πίστης, όχι επιστήμης. Ένα να μην θέλεις να κάνεις από τα “υποχρεωτικά” και το παιδί σου δεν μπορεί να πάει σχολείο.

    Τα εμβόλια συνολικά είναι λίγο σαν την ομοιοπαθητική που το ακραίο κέντρο τόσο πολύ αρέσκεται να περιφρονεί. Υπόσχεται με λίγα λόγια πως δίνοντας μια ελάχιστη τόσο δα ποσότητα από μια ουσία (ή ένα μικρο-οργανισμό), θα προστατευθείς από το τάδε ή το δείνα διότι το ανοσοποιητικό σου θα δράσει με τον τάδε τρόπο.

    Η μαύρη αλήθεια της επιστήμης είναι ότι έχει μια πάρα πολύ μικρή ιδέα για το πως δουλεύει το ανοσοποιητικό. Το μέγεθος της άγνοιας μας έχει τονιστεί τα τελευταία 20-30 χρόνια όπου αρχίζουμε και παραδεχόμαστε πόσες καταστάσεις και ασθένειες οφείλονται ή βοηθιούνται από ένα ανοσοποιητικό που κάπως δεν λειτουργεί καλά. Και αυτό το καλά δεν μπορούμε να το ορίσουμε καθόλου παρά μόνο μακροσκοπικά. Δηλαδή δεν είσαι άρρωστος.

    Και μόνο το γεγονός πως το νόμπελ που “ανακάλυψε” ότι τα βακτήρια του γιαουρτιού μας κάνουν καλό δόθηκε πριν μόλις 30 χρόνια, μας δείχνει το μέγεθος της άγνοιάς μας και της υπεροψίας μας. Τα “ζωντανά” (δηλαδή μη αποστειρωμένα) γιαούρτια “εφευρέθηκαν” στα 90s και διαφημίστηκαν δεόντως (μέχρι και βακτήρια σε μπουκαλάκια πουλάνε σήμερα), παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι έτρωγαν ζωντανά γιαούρτια για χιλιάδες χρόνια (μέχρι που η επιστήμη άρχισε να τα αποστειρώνει).

     

    Η ίδια υπεροψία υπάρχει και στα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι ακριβώς κάτι που παίζει με το ανοσοποιητικό. Η χρησιμότητά τους είναι ανάλογη της ασθένειας από την οποία σε προστατεύουν και η επιτυχία τους βασίζεται ακριβώς στο ότι μας προστάτευσαν από μερικές εξαιρετικά θανατηφόρες ασθένειες, βασικά δηλαδή την ευλογιά.

    Αν λοιπόν η επιλογή σου είναι να κολλήσεις έναν ιο που σε σκοτώνει μία στις 3 ή μία στις 4 φορές, τότε είναι προφανές πως ένα εμβόλιο κατά αυτού του ιού είναι πέρα για πέρα επιθυμητό.

     

    Όμως ένα εμβόλιο που σε προστατεύει από τις παιδικές ασθένειες που όταν είσαι παιδί δεν έχουν την τάση να σε σκοτώνουν είναι επιθυμητό? Μόλις φτάσαμε στην γκρίζα ζώνη των εμβολίων και δεν χρειάστηκε καν να πάμε στον κορονογιό και τα mRNA εμβόλια. Για όποιον έχει περάσει παιδικές ασθένειες, νομίζω είναι προφανές πως είναι ταλαιπωρία. Κι ως ταλαιπωρία δεν θα ήταν άσχημο να την γλυτώσεις. Όμως θα ήταν άσχημο πχ αν αυτό το εμβόλιο αύξανε πχ την πιθανότητα να πάθεις διαβήτη ως ενήλικας· ίσως τότε να ήταν καλύτερο να την περάσεις αυτή τη γαμημένη ανεμοβλογιά.

    Ακριβώς επειδή δεν έχουμε ιδέα τι εφέ έχουν τα εμβόλια μακροχρόνια στο ανοσοποιητικό μας κι ακριβώς επειδή δεν ξέρουμε πως λειτουργεί το ανοσοποιητικό (γι’ αυτό δίνουμε ακόμα κορτιζόνη που λειτουργεί σαν πυρηνική βόμβα), ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να σου πει ότι το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς ΔΕΝ αυξάνει την πιθανότητα να πάθεις διαβήτη ως ενήλικας. Κανείς επίσης δεν μπορεί να σου πει ότι το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς δημιουργεί τέτοια προβλήματα.

    Εκεί λοιπόν το ακραίο κέντρο χρησιμοποιεί το τέχνασμα των καπνοβιομηχανιών και των κινητάδων. Μέχρι να αποδείξεις ότι κάποιο εμβόλιο κάνει κάτι κακό, όλα τα εμβόλια που δεν σε σκοτώνουν μέσα σε δύο μήνες (αυτό είναι το όριο που έθεσαν για τα κορονοεμβόλια) είναι ασφαλή.

    Η επιστημονική μέθοδος είναι εξαιρετικά κακή να προβλέπει το μακροχρόνιο ρίσκο και επειδή είναι εξαιρετικά κακή, απλά το αγνοεί· για να σας το πω επιστημονικά το θεωρεί externality με λίγα λόγια το πετάει στα σκουπίδια. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το ρίσκο δεν υπάρχει. Αν σκεφτούμε πως μας πήρε 50 χρόνια να αποδεχθούμε πως το κάπνισμα έχει την τάση να προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα, μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος, διότι το κάπνισμα είναι και μια σχετικά εύκολη περίπτωση. Κάποιος πρέπει να καπνίζει για χρόνια κάθε μέρα για να αυξήσει την πιθανότητά του να πάθει καρκίνο του πνεύμονα. Για σκεφτείτε να πρέπει να αποδείξεις ότι έπαθες καρκίνο 20 χρόνια αργότερα διότι έκανες ένα εμβόλιο όταν ήσουν 5. Βασικά είναι αδύνατο παρά μόνο σε εξωτικές περιπτώσεις· κάποιος έπεσε στην κολυμπύθρα με το round-up και έπαθε καρκίνο, κάποιος έπεσε στη λίμνη που άφησε το τσερνόμπυλ και έπαθε καρκίνο. Αν απλά έφαγες λίγη ραδιενεργή βροχούλα στη φουκουσίμα, τρέχα γύρευε.

    Όμως το ζήτημα -όπως δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω- δεν είναι η επιστήμη αλλά η πίστη στην επιστήμη ως πράξη υποταγής. Πόσοι γνωρίζετε για τα εμβόλια της πολυομελίτιδας που ευλόγισε ο ΠΟΥ και ο mega χορηγός bill gates στην αφρική? Ελάχιστοι, ακριβώς διότι κανένας fact checker δεν τα αναφέρει. Ακριβώς διότι το nature μας προσφέρει ένα upbeat άρθρο για το πως ο ΠΟΥ εξάλειψε την “άγρια” πολυομελίτιδα από την αφρική, για να γράψει σε μια παράγραφο στο τέλος πως αυτή τη στιγμή στην αφρική υπάρχει μια χαρά πολυομελίτιδα που προκαλείται από το ίδιο το εμβόλιο. Αλλά η άγρια έχει ψοφήσει, fact checked, μόνο η “ήμερη” η δική μας σκοτώνει κόσμο. Κι αν προσέξετε το άρθρο, οι αράπηδες που πεθαίνουν από την ήμερη είναι ένοχοι διότι δεν έκαναν το εμβόλιο. Χα, γατάκια.

     

    Για να ολοκληρώσω την εικόνα, το εμβόλιο του gates και του ΠΟΥ στην αφρική είναι σχεδιασμένο για να μολύνει όχι μόνο αυτόν που το κάνει, αλλά και όλους τους άλλους γύρω του. Η ιδέα -I have a cunning plan my lord- είναι ότι έτσι, εμβολιάζοντας το παιδί, θα εμβολιαστεί όλη η οικογένεια και η γειτονιά θέλει δεν θέλει. Τι να κάνουμε τώρα που οι επιστήμονες δεν πρόβλεψαν ότι καθώς εξαπλώνεται αυτή η “ήμερη” πολυομελίτιδα αρχίζει πάλι και σκοτώνει κόσμο?

    Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα ακόμα πιο άγριο 2021, ακριβώς διότι το ανασφαλές ακραίο κέντρο θα προσπαθήσει να οξύνει τη διαμάχη στο κοινωνικό πεδίο, φτιάχνοντας τους νέους πούστηδες τους οποίους όλοι θα δείχνουν με το δάχτυλο επιβεβαιώνοντας πως οι ίδιοι ανήκουν στα παλικάρια του αυτονόητου.

    Το ποιο θα είναι το διακύβευμα δεν έχει καμία σημασία. Το ότι κυκλοφορούμε όλοι σαν χανουμάκια με φερετζέδες στο δρόμο επειδή το επέλεξε το ακραίο κέντρο, μας δίνει μια γεύση όχι μόνο των ορίων του παραλογισμού της νέας κανονικότητας, αλλά και της δικής μας εθελόδουλης υποταγής.

    Το μόνο που μένει να δούμε είναι τι καραμπόλες θα δημιουργήσει αυτό και πoια ήμερη πολυομελίτιδα θα μας ευλογήσει. Και για να επιστρέψω από εκεί που άρχισα, θα αρχίσω να αναπολώ τις εποχές που ο κωστόπουλος κάπνιζε πούρα και έλεγε βλάχους όσους δεν ήξεραν τη ρόκα παρμεζάνα· ήταν αθώο γατάκι μπροστά σε αυτά που ζούμε.