• Τοστιέρες, τερμινατορ και τράμπ (μέρος πρώτο) Το κουίζ!

  Date: 2017.01.13 | Category: ΔΙΑΦΟΡΑ | Tags: ,,

  Αντί να προσφέρω έτοιμη τροφή στο πολυπληθές κοινό μου, αποφάσισα να σας κάνω να κουνήσετε λίγο τα κωλαράκια σας. Συμφωνώ θα σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από το να διαβάζετε ένα ακόμα πόνημά μου, θα ζορίσει το μυαλουδάκι σας ίσως λίγο παραπάνω, αλλά εμπιστευτείτε με, μόλις τα καταφέρετε θα νιώσετε μια ικανοποίηση που δεν θα έχετε πάρει ποτέ παρακολουθώντας το timeline σας στο facebook ή το twitter. Θα νιώσετε έξυπνες σε αντίθεση με το timeline.

   

  Εδώ σας βάζω μία έρευνα που είναι πολύ της μόδας με τα καλύτερα πεντιγκρί (η μακίνσει καβλώνει τρελά, η οξφόρδη βάζει τη βαριά σφραγίδα της κλπ κλπ). Και σας καλώ να τη διαβάσετε. Είναι 70κάτι σελίδες αλλά το ζουμί βρίσκεται στις πρώτες 35. Όποια θέλει μπορεί να την υπερασπιστεί (επιτρέπετε να τη στείλετε και σε φιλελέ startup εξυπνοπούλια στο reddit και στο protagon), εγώ όμως θα σας δώσω ένα τίπ. Η έρευνα θα έκανε τον στουρνάρα περήφανο. Το κούιζ είναι να την καταρρίψετε βάζοντας μικρά αποσπάσματα για να δείξετε την παπαρολογία της έρευνας. Για εργαλεία και οδηγό χρησιμοποιείστε αυτά που χρησιμοποίησα στην αντίστοιχη έρευνα του IOBE του κυρίου κυρίου κεντρικού τραπεζίτη γιάννη στουρνάρα.

   

  Να πω εδώ ότι δεν χρειάζεται να την αποδομήσετε σε όλα τα σημεία της υπάρχουν μπόλικα στις πρώτες 35 σελίδες για να πιαστείτε, πιάστε αυτά που σας φαίνονται πιο βατά στην αρχή και μετά προχωρήστε στα υπόλοιπα. Εκεί που θα κολλήσετε οι περισσότεροι των μη θετικών επιστημών, είναι στα “μαθηματικά”. Έχει κάτι μακρινάρια, αλλά σας προκαλώ να μη ζαλιστείτε με το που τα δείτε μπροστά σας, αλλά να προσπαθήσετε να τα “διαβάσετε”. Όχι τις βλακίες με τα σύμβολα που παριστάνουν τα μαθημάτικά αλλά πως τα περιγράφουν. Γιατί η περιγραφή είναι μια κανονική περιγραφή του τύπου η τα έφτιαξε ο μηνάς (χ) με την αλέκα (ψ)  και άρα γέννησαν τον νίκο (Δ)  που τα έφτιαξε με τη ζωζώ (Ζ). Διότι φυσικά αυτά που βάζουν δεν είναι μαθηματικά, αλλά μαθηματικωιδείς εκφράσεις λογικών εννοιών για να πουλάνε μούρη.

   

  Όμως όπως και στη στουρνάρια έρευνα, δεν χρειάζεται να φτάσετε στα μαθηματικά για να ξεβρακώσετε το κείμενο. Τα μαθηματικά άλλωστε είναι τα ταχυδακτυλουργικά προκειμένου να προσδώσουν μια αίγλη για τους άσχετους που θα διαβάσουν απλά το executive summary.

   

  τα λέμε σε μια βδομάδα με τα αποτελέσματά σας, και μετά από μια βδομάδα ακόμα θα προσπαθήσω να περιγράψω, εγώ που έχω μισή ντουζίνα ρομπότ στο σπίτι μου να με υπηρετούν,  γιατί όλες αυτές οι παπάτζες είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες και γιατί τον τελευταίο καιρό αυτά τα φύκια ξανα-έγιναν της μόδας. Οι λόγοι όπως πάντα είναι το πολιτικό μάρκετινγκ.

   

  Ααα και σε περίπτωση που αναρωτιέστε για εκείνο το υπεραυτόματο εργοστάσιο της apple που δεν θα απλώνει ανθρώπου χέρι, δεν είναι η πρώτη φορά που η άππλ πουλάει το όνειρο στους πελάτες της. Το έκανε ήδη μια φορά το μακρινό 1984 για να το κλείσει λίγο αργότερα.

   

  happy hunting λοιπον και περιμένω στα σχόλια τα ευρήματά σας 🙂