• Δικτατορικό διάταγμα αριθμός 1. (IRC)

  Date: 2015.11.05 | Category: ΔΙΑΦΟΡΑ | Tags:

  Από τη μία έχει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον να βλέπεις τις δυναμικές μικρών ομάδων σε real time, από την άλλη τα αποτελέσματα αυτών των δυναμικών είναι για τη δικτάτωρ εξαιρετικά προβληματικά.

  Στο κλίμα λοιπόν της μετασυριζαϊκής κατάθλιψης, η μπάλα έχει πάρει και το δευτεριάτικο IRC. Ως εκ τούτου η απάντηση σε αυτό είναι σχετικά απλή. Του κάνεις μια γρήγορη κηδειούλα, ως εργαλείο έδειξε τα όρια του και τελειώνεις. Πριν όμως την κηδειούλα θα ήθελα να το προσπαθήσουμε λίγο ακόμα, οπότε θα εισάγω μερικές αλλάγες. Ως εκ τούτου αποφασίζω και διατάζω.

  1) Το πρώτο μέρος του IRC θα ξεκινά στις 20.00 ώρα ελλάδος και θα τελειώνει στις 22.00. Σκληρά και ξάστερα. Ακόμα κι αν όλοι κρέμονται από τη συζήτηση, αυτή μπορεί να συνεχιστεί την επόμενη δευτέρα.

  101) Στις 20.15 θα τίθενται τα θέματα που θα θέλαμε να συζητηθούν μέχρι τις 22.00. Τα offtopic και οι προσωπικές παράλληλες συζητήσεις που προκαλούν χάβρα απαγορεύονται αυστηρά. Αν κάτι έχουν δείξει τα irc από το σεπτέμβρη, αυτό είναι ότι δεν έχουμε θέματα να συζητήσουμε, όχι πως έχουμε πάρα πολλά και πρέπει να τα συζητάμε παράλληλα.

  102) Μετά τις 22.00 ώρα έλλαδος το IRC θα συνεχίζεται με ελεύθερο θέμα, δεν θα κρατιέται log και δεν θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες. Αν 2-3-4 θέλουν να συζητήσουν για το ζήτημα που τους απασχολεί αλλά δεν ήταν στη βασική συζήτηση, θα έχουν την άνεση να το κάνουν.

  1021) Αυτό δεν σημαίνει πως αν κάποια θέλει να συζητήσει προσωπικά με κάποιαν άλλη για τα σαπούνια της που δεν πέτυχαν και δεν αφορά κανέναν άλλο, θα πρέπει να το κάνει στο κύριο παράθυρο συζήτησης. Αν κάνει διπλό κλικ πάνω στο όνομα αυτού που θέλει να απευθύνει τον πόνο της, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο προσωπικής συζήτησης.

  2) Όλες οι παραπάνω αλλαγές δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν συμμετάσχουν ενεργά καινούργιοι στο πρώτο δίωρο τουλάχιστον. Είτε από αυτούς που βρίσκονται στις σκιές και παρακολουθούν αμίλητοι, αυτό που τείνει να εξελιχθεί σε τηλεοπτικό παράθυρο, είτε νέοι που θα θέλουν να μπούν. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για τα CoCos του τσίπρα στα σχόλια κάποιου άσχετου άρθρου. Το irc υπάρχει ακριβώς γιαυτό το λόγο, και άρα από εδώ και πέρα τα offtopic σχόλια θα σβύνονται με μεγαλύτερη συχνότητα.

  Οι δυναμικές των μικρών ομάδων έχουν παγιδεύσει το irc σε ένα σπιράλ κατρακύλας που αντίστοιχό του έχουμε δει πολλές φορές και πολύ συχνά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε να τις υπερβούμε κι αν δεν δουλέψει το κηδεύουμε και ησυχάζουμε 🙂

  Μετά τιμής Βαΐων και κλάδων,

  η πολυαγαπημένη σας δικτάτωρ 🙂