• Η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς στο γαλαξία

    Date: 2014.05.30 | Category: ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tags: ,,

    Επειδή η καραγκιοζιά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τίποτα άλλο πέρα από ridicule, αυτό το κειμενάκι είναι αφιερωμένο στους φίλους μου κυρίτση και τσέκερη. Αποτελεί μια κακή προσπάθεια να μιμηθώ το στυλ τους και τη στήλη τους Κακοήθειες (και εδώ τα πιο καινούργια).

     

     

    Συμφώνησε ο σύριζα στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

     

    Προφανώς φοβήθηκαν μια επανάληψη της ιστορίας με το γήπεδο του παναθηναϊκού,

     

    όπου ως γνωστό, αθώοι κορμοράνοι βασανίστηκαν εισερχόμενοι στον κώλο του αλαβάνου.

     

    Τόσο μεγάλο ήταν το φιάσκο της εναντίωσης του χτισίματος του γηπέδου στο βοτανικό, όπου λίγο αργότερα το σχέδιο ναυάγησε, μάθαμε ότι η εταιρία που είχε αναλάβει το χτίσιμο του γηπέδου ήταν χρεοκοπημένη και ο πρόεδρος του παναθηναϊκού βολόδερνε στους εισαγγελείς ελλάδας και κύπρου για κάτι τραπεζικές απατές.

     

    Και ο σύριζα υποχώρησε από το 4% στο 27%.

     

     

    Ευτυχώς οι δραστηριότητες του κ.μελλισανίδη είναι καθαρές και κρυστάλλινες σαν το γάργαρο πετρέλαιο…

     

    και ο σύριζα ανέβηκε εκλογικά χάνοντας 150.000 ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές.

     

    Αλλά αυτά συμβαίνουν στις ευρωεκλογές που είναι χαλαρή η ψήφος. Η ανταρσύα δεν μπορούσε να συγκρατήσει την εκλογική της άνοδο από τη χαλαρότητα.

     

     

    Αποφασιστικό δείγμα γραφής της νέας περιφερειάρχη αττικής ρένας δούρου χαρακτηρίστηκε από τους δημοσιογράφους.

     

    Με μια κίνηση που ήθελε να δείξει την αλλαγή σελίδας μετά τη φαύλη περίοδο σγουρού, αποφάσισε το χτίσιμο του γηπέδου που με δόλο ο προηγούμενος περιφερειάρχης μπλόκαρε.

     

    Τρέμουν τα συμφέροντα της διαπλοκής.

     

    Τόσο εκ μέρους του οπάπ, όσο και εκ μέρους της ΑΕΚ ο κ.Μελισσανίδης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα περιφερειάρχη.

     

    Σε δηλώσεις της η κ.δουρου επισήμανε σε αυστηρούς τόνους πως θα διασφαλίσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του γηπέδου. Τα χρήματα της περιφέρειας πάνε κατά προτεραιότητα στην καταπολέμηση της εξαθλίωσης των κατοίκων της και το γήπεδο της ΑΕΚ είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

     

    Κύκλοι του περιβάλλοντος της δούρου διαβεβαίωσαν πως τα βράδια το γήπεδο θα χρησιμοποιείται για να κοιμούνται οι άστεγοι στο γρασίδι.

     

    Έγιναν όλοι οι κατάλληλες προβλέψεις έτσι ώστε η ποιότητα του γρασιδιού να είναι κατάλληλη και για ύπνο.

     

    Και το αυτόματο ποτιστικό να μην μπαίνει σε λειτουργία πριν τις 7 το πρωϊ.

     

    Το ότι είναι άστεγοι δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούνται να βλέπουν τα άστρα” τόνισε με νόημα στους συνεργάτες της. Γιαυτό και τις βροχερές μέρες θα απλώνουν μια ειδικά σχεδιασμένη τέντα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο.

     

    Η τέντα θα είναι από πλαστική μεμβράνη θερμοκηπίου ανθεκτική στη UV ακτινοβολία, καθώς η μακροχρόνια έκθεση σε αυτή θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία των αστέγων.

     

    Πηγές του παρακείμενου καφετζή μας ανέφεραν, πως οι φωνές της κ.Δούρου ακούγονταν μέχρι το ισόγειο των γραφείων της στη σταδίου, όταν προτάθηκε την τέντα να τη φτιάξει ο καλατράβα.

     

    Ειναι απαράδεκτο φώναζε σε αρχιτέκτονα, να ταυτίζεται ο σύριζα με τα φαραωνικά σχέδια της περιόδου των ολυμπιακών αγώνων.

     

    Ειδικές προβλέψεις πάρθηκαν και για το περιβάλλον στη βουλή των ελλήνων. Ο κ. Στρατούλης που ανήκει στην αριστερή πτέρυγα, ήταν κέρβερος και άλωσε τα ύπουλα σχέδια της πλουτοκρατίας. Με 4 τροπολογίες κλειδιά φρόντισε έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα λαϊκά συμφέροντα οι οικολογικές ευαισθησίες και η επιστροφή στη δραχμή.

     

    Για παράδειγμα το γήπεδο θα γίνει 4 μέτρα πιο χαμηλό για να μην χαλάει τη θέα στις παρακείμενες μεζονέτες.

     

    Και έκανε σαφές σε όλους τους τόνους πως δεν θα κοπεί κανένα δέντρο και θα μεταφυτευτούν όλα τα δέντρα της περιοχής.

     

    Στην πίνδο που ως γνωστό έχει έλλειψη πράσινου.

     

     

     

    Αντιδραστικός και χωρίς όραμα για την πόλη χαρακτηρίστηκε από κύκλους της κουμουνδούρου ο νέος δήμαρχος ν.φιλαδελφείας κ.Βασιλόπουλος που αντιδρούσε στο χτίσιμο του γηπέδου.

     

    Μόλις το άκουσε αυτό, έσπευσε να τους διαψεύσει δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του στο πρότζεκτ και στον κιτρινόμαυρο λαό

     

    Ακόμα ψάχνει να βρει λόγια για το τραμπούκισμα κατοίκων που αντιδρούσαν από οπαδούς του κ.Μελισσανίδη

     

    Η φράση παράπλευρες απώλειες τελικά δεν έγινε δεκτή ως μη έχουσα την πρέπουσα ευαισθησία.

     

    θυμίζει άλλωστε το παλιό καθεστώς με το οποίο ο σύριζα δεν έχει καμία σχέση.

     

    Δεν υπάρχει κανένα θέμα πως και οι δύο εκλέχθηκαν με το σύριζα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος κ.Τσίπρας.

     

     

    Στο επιτελείο του υπήρχαν σκέψεις να το θέσουν πιο ποιητικά με μια δήλωση τύπου “αφήστε 1000 λουλούδια να ανθίσουν”, αλλά στο τέλος επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές που υπενθύμισαν πως μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο μεσαίο χώρο.

     

    Ειδικά καθώς ο μάο ήταν ένας οπορτουνιστής που δεν δίστασε να στρέψει την κίνα προς τη δεξιά κατρακύλα και η πρώτη αριστερή διακυβέρνηση στο γαλαξία δεν μπορεί να κουβαλάει στις αποσκευές της τέτοια βαρίδια.

     

    Γιαυτό επιλέχθηκε ένας πιο ενωτικός στοίχος όπως το “me gusta tu” του μάνου τσάο.

     

    Μειοψήφησε η φράξια των νέων μπαμπάδων που ήθελαν μια ρήση του Τάο Τάο.

     

     

    Αντιδράσεις υπήρξαν και από την αριστερή πτέρυγα του σύριζα όπου με δηλώσεις του ο κ.λαφαζάνης κάλεσε την κ. Δούρου να αναγράφει με δύο τιμες (ευρώ και δραχμές) τα ποσά που θα δοθούν με το νέο γήπεδο

     

    Αλλά οι συγκρούσεις δεν λείπουν και μέσα στο λαφαζανικό στρατόπεδο καθώς ορισμένα στελέχη θεωρούν αδόκιμο να χρησιμοποιηθεί η παλιά ισοτιμία και άρα τα 20εκ ευρώ να μεταφρστούν ως 6δισεκατομύρια 815εκατομμύρια δραχμές καθώς μεταδίδουν πνεύμα ηττοπάθειας που δεν συνάδει με την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στο γαλαξία.

     

    Σύμφωνα με αυτά τα στελέχη η νέα δραχμή θα έχει ισοτιμία τουλάχιστον 1προς 2 με το ευρώ και άρα τα 20εκ ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ θα μεταφραστούν σε 10εκ νέες αριστερές δραχμές.

     

     

     

     

    το επιτυχημένο παράδειγμα της κ.δούρου ακολούθησε και ο βουλευτής σύριζα μαγνησίας κ.Μεϊκόπουλος δηλώνοντας πως θα συνεργαστεί (παρά τις διαφωνίες του φυσικά) με τον δήμαρχο Μπέο.

     

    Αναμένονται ανάλογες δηλώσεις και από τους βουλευτές σύριζα πειραιά μετά τη μεγάλη νίκη μαρινάκη κατά των δυνάμεων της συντήρησης που εκπροσωπούσε ο κ.Μιχαλολιάκος.

     

    Κύκλοι του παναθηναϊκού εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους που ο σύλλογός τους υπο-εκπροσωπείται στον σύριζα. Στελέχη της λεωφόρου δεν έκρυψαν το παράπονό τους για την κατάσταση αυτή, αναφέροντας με πικρία πως στη δική τους περίπτωση ο σύριζα έδρασε δογματικά και ζητάνε μια κάποιου είδους έμπρακτη συγνώμη.

     

    Ελήφθη το μήνυμα των εκλογών δήλωσε με νόημα ο κ.τσίπρας την ώρα που στέγνωνε τα μαλλιά του με μια πετσέτα του παναθηναϊκού.

     

    Πέρα όμως απο το επικοινωνιακό, η κουμουνδούρου προσπαθεί να πιέσει τους κορμοράνους για μια επανορθωτική δήλωση υπερ των παναθηναϊκών συναισθημάτων.

     

     

     

     

     

     

    Ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένονται από την δυναμική περιφερειάρχη και σε άλλα ανάλογα θέματα μετά τη μεγάλη επιτυχία στο ζήτημα της ν.φιλαδελφίας.

     

    Στον αγώνα δρόμου που έχει επιδοθεί η κ. Δούρου προκειμένου να αποδείξει ότι μπορεί επάξια να γίνει καμίνης, (και ο τσίπρας ολάντ) εξετάζονται πολλές στρατηγικές με κυρίαρχες της εξής.

     

    Πληρωμή των διοδίων του μπόμπολα από την ίδια την περιφέρεια μέχρι να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων που επιμένουν να μετακινούνται.

     

    Συνεργασία με τον κ.Μελισσανίδη στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και στην αποτελεσματικότερη είσπραξη του ΦΠΑ.

     

    Διευθέτηση του θέματος των σκουπιδιών στην κερατέα σε συνεργασία πάντα με τον κ.Στρατούλη ο οποίος θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι στα θέματα γύρω από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινωνία.

     

    Για την ακρίβεια έχει ήδη προτείνει στους κατοίκους του γραμματικού να λειτουργούν τα εργοστάσια μόνο όταν φυσάει προς το λαύριο και στους κατοίκους του λαυρίου πως θα λειτουργούν μόνο όταν φυσάει προς την κερατέα.

     

    Οι επαφές με τους κατοίκους της κερατέας δεν έχουν ολοκληρωθεί αν και εκφράστηκε συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα βρεθεί μια λύση ανάλογη με αυτές που προτάθηκαν στις υπόλοιπες περιοχές.

     

    Σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών, τα στελέχη του σύριζα δήλωσαν πως φυσικά και δεν πρόκειται η πρώτη αριστερή κυβέρνηση του γαλαξία να φέρει τα ΜΑΤ.

     

    Δεν υπάρχει περίπτωση να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος δήλωσε κατηγορηματικά και σε κάθε τόνο ο επίσημος διαπραγματευτής κ.Στρατούλης

     

    Ως δείγμα γραφής του νέου ήθους που δεν είναι αγκυλωμένο στη μπανάλ δεξιά χρήση του μονοπωλίου της βίας από την αστυνομία μπορεί να χαρακτηριστεί η παρέμβαση οπαδών της ΑΕΚ στους κατοίκους της ν.φιλαδέλφιας που αντιδρούσαν στην κατασκευή του γήπεδου.

     

     

     

     

     

    Σε άλλες ειδήσεις τώρα.

     

    Μεγάλες επιτυχίες είδε στο διάβασμα του καφέ ο ημι-επίσημος δημοσκόπος του σύριζα κ.βερναρδάκης. Σε δηλώσεις του στο ρ/σ στο κόκκινο, σημείωσε πως οι εισροές ψηφοφόρων προς τον σύριζα ήταν μεγαλύτερες από τις εκροές ψηφοφόρων προς τα άλλα κόμματα.

     

    Αυτό εξηγεί άλλωστε και τους 150.000 λιγότερους ψηφοφόρους του σύριζα στις ευρωεκλογές.

     

    Με τέτοια μαθηματική δεινότητα δεν είναι παράλογες οι τόσο μεγάλες επιτυχίες των δημοσκόπων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

     

    Την ευχαρίστησή τους εξέφρασαν στελέχη πέριξ του κ.Τσίπρα για το σύνθημα “στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν”.

     

    Είναι τόσο ηχηρή η παρούσια του σύριζα στις ευρωεκλογές που τρέμει το φυλλοκάρδι της μνημονιακής κυβέρνησης.

     

    Τέτοιος ήταν ο πανικός στο επιτελείο του κ.σαμαρά όπου χρειάστηκε να έρθουν μια ντουζίνα βουλευτές από τη δημάρ και τους καμμένους προκειμένου να τον συγκρατήσουν από το να προκηρύξει εκλογές.

     

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην κουμουνδούρου έχουν ένα δημοσκοπικό χάρτη όπου προβάλουν τα δεδομένα και προβλέπουν εκτίναξη του σύριζα στο 75% στις επερχόμενες εκλογές που ή θα γίνουν τον σεπτέμβρη, ή το αργότερο τον φλεβάρη του 15 με την εκλογή προέδρου,

    ή το αργότερο τον ιούνη του 15

    ή το αργότερο τον σεπεμβρη του 15 μαζί με το δημοψήφισμα για την έξοδο της βρετανίας από την ευρωζώνη

    ή στη χειρότερη τον φλεβάρη του 16.

     

    Ο τσίπρας έβαλε μια κόκκινη γραμμή στον ιούνη του 2016 δηλώνοντας με νόημα πως αν δεν γίνουν και τότε εκλογές θα αναγκαστεί να κατέβει στο δρόμο.

     

    εκτός κι αν κλείσουν οι δρόμοι και το τρόλεϊ κολλήσει στην πατησίων.

     

     

    Τότε θα αναγκαστεί να κάνει τη μεγάλη πορεία του μάο προς το σύνταγμα σκορπίζοντας τον τρόμο στους δεξιούς αντιπάλους του.

     

     

     

    ΥΓ προς συριζαίους. Κατάντια δεν είναι να γίνεις πασόκος. Κατάντια είναι να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τι από όλα αυτά είναι ψέμα και τι αλήθεια.