• Tree Hugger

    Date: 2011.06.11 | Category: ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tags: ,,,

    Κι επειδή εμένα μου αρέσει να κυλιέμαι στα γρασίδια και να βόσκω χορταράκι, θα γράψω κι ένα μικρό κεφαλαιάκι για το πώς θεωρητικά μπορείς να πάρεις το παραπάνω συνοθύλευμα κοινωνικών δρώντων που ονομάζουμε ελληνική κοινωνία και να του κολλήσεις μια φαντασίωση να έχει να παίζει που να μην είναι εθνική και ανάδελφη (διότι διάολε σαν τι σύφιλη μας έχει κολλήσει ο τσάμπα εθνικισμός) . Τη φαντασίωση αυτή της δίνουμε το κωδικό όνομα TreeHugger που είναι το κοροιδευτικό παρατσούκλι που χρησιμοποιούν οι αμερικάνοι για τους οικολόγους.

     

    Για αρχή χρειάζεσαι μια τελετή μύσης σαν το χριστιανικό βάπτισμα (μιλάω για το παραδοσιακό με τη κολυμπύθρα κι όχι το original με τις διάφορες σεξουαλικές χάρες , για να μην παρεξηγούμαστε κυρ εισαγγελέα). Διότι η φαντασίωση σου θα πρέπει με κάποιο τρόπο να διαχωρίζει την ομάδα σου από τις υπόλοιπες, δίνοντας όμως το δικαίωμα σε κάθε έναν να συμμετάσχει. Άρα χρειάζεσαι μια διαχωριστική γραμμή που ονομάζεται: “συμφωνώ πως δεν ενδιαφέρομαι να ζω με παραπάνω από 1000 ευρώ το μήνα έχοντας εξασφαλίσει δωρεάν υγεία και παιδεία”. Γιατί 1.000 ευρώ? Διότι είναι ένα στρογγυλό νούμερο. Το 2004 οι περισσότεροι θα σε έφτυναν για την πρόταση, αλλά πρέπει να παραδεχθείτε πως η καπιταλιστική κρίση έχει κάνει το νούμερο αρκετά δελεαστικό πια, έτσι δεν είναι?

     

    Ωραία. Να κάνουμε έναν χοντρικό υπολογισμό για να δούμε εάν πέφτουμε μέσα? Έχουμε 200δις ευρώ ΑΕΠ (πετάω τα ψιλά των 45δις γιατί έτσι κι αλλιώς όλο κάτι λογιστικά του αλογοσκούφη είναι και με την πτώση της κατανάλωσης εξαφανίζονται γρήγορα). Δια 11εκ νοματαίοι βγαίνει 18.000 ευρώ ο καθής και μέσα στον καθένα βάζω και τους μετανάστες γιατί δική μου είναι η φαντασίωση όποιον θέλω βάζω. 18.000 ευρώ σε χρήμα και υπηρεσίες δικαιούται ο καθένας μας, το πιάσατε κορόιδα?

     

    Όποιος λοιπόν συμφωνήσει με την παραπάνω δήλωση θα έχει εισόδημα 12.000 το χρόνο και τα υπόλοιπα 6000 που περισσεύουν θα πηγαίνουν σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες που θα χρειάζεται αυτός ο καθένας. Κάθε εισόδημα πάνω από αυτό θα θεωρείται άχρηστο και αντικοινωνικό 🙂 Με λίγα λόγια όποιος θέλει καγιέν να πάει να κάνει βόλτες στην μαρτυρικήν τσίμπρον που έχει και χαμηλά ποσοστά φορολογίας. Στα παιδιά μπορεί να δίνουμε λιγότερα και ένα μέρος να πηγαίνει για τις σπουδές τους, κι ένα άλλο θα μένει σε κλειστούς λογαριασμούς μέχρι να ενηλικιωθούν σε περίπτωση που νομίσετε ότι θα τους φάτε οι γονείς 🙂

    Και σόρυ το επιχείρημα οι γονείς θέλουν το καλό των παιδιών τους δεν επιβεβαιώνεται στο κοινωνικό επίπεδο της Ελλάδας. Διότι ολόκληρη η τελευταία 20ετής περίοδος θα μπορούσε να περιγραφεί και ως: διάφοροι παλιοί που χώνουν διάφορους καινούργιους με λιγότερα δικαιώματα και ακόμα μεγαλύτερη ανεργία. Η γενιά μου είναι μια χαρακτηριστική γενιά που της πούλησαν το όνειρο πως θα βγάλει χοντρά φράγκα, φτάνει να εργαστεί σκληρά για μερικά χρόνια. Όμως όπως πήραν χαμπάρι οι περισσότεροι, όταν έφτασαν στις πολύτιμες καλές θέσεις, είδαν πως οι αμοιβές δεν είχαν καμιά σχέση με την παλιά καλή εποχή. Η επόμενη γενιά από εμένα απλά τρώει τον πούλο με επίσημη ανεργία στο 40% και βλέπουμε. Οπότε με το συμπάθειο αλλά τις καλές φαντασιακές προθέσεις σας, τις έχω χεσμένες.

     

    Τι προσφέρουμε σε αυτή τη φαντασίωση? Λίγες ώρες δουλειάς, καλή ποιότητα ζωής και καθημερινότητας (ε ρε ποδήλατο που έχει να πέσει), πολύ λίγο άγχος, κοινωνικές δραστηριότητες που θα ξεφεύγουν από τη φάρμα στο facebook (ναι τώρα θα μπορείς να καλλιεργήσεις τη δική σου φάρμα), πολύ και γρήγορο και φθηνό ίντερνετ (λολ λολ), και γενικά ο,τιδήποτε δεν στηρίζεται σε μια υπερβολικά ακριβή αντίληψη ποιότητας ζωής (σόρυ ξανά τα a/c βγήκαν εκτός μόδας, αλλά μη φοβάστε με τόσο πράσινο που θα βάλουμε στην αθήνα δεν θα τα χρειάζεστε). Και ναι καλά το καταλάβατε το αυτοκίνητο ως είδος κοινωνικής επίδειξης και μανταμ-σουσουδισμού θα μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τα αυτοκίνητα θα διατίθενται με χρονοχρέωση για εκδρομές στις κοντινές εξοχές, διότι με τις τιμές που θα έχει η βενζίνη, θα προτιμάτε το TGV για μακρινές αποστάσεις. Τα υπόλοιπα θα τα πουλήσουμε μεταχειρισμένα σε κάποια τριτοκοσμική χώρα που επιμένει να θέλει μερτσεντέ κι ας είναι ξεβράκωτοι.

    Η υγεία σας θα είναι εξασφαλισμένη σ’ ένα επίπεδο που δεν δει ποτέ ο μέσος αμερικάνος (που άλλωστε κατά μέσο όρο θα πεθάνει πριν από εσάς) και η ολιγόωρη εργασία σας θα ακολουθεί τους κανόνες της ελαστικότητας, αλλά όχι έτσι όπως τους εννοεί το ΔΝΤ. Αλλά σόρυ, πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε κάτι πρακτικά χρήσιμο και απτό οπότε δεν θα υπάρχουν πολλές θέσεις πωλητών, golden boys, διαφημιστών, πιαρατζούδων, στελεχών , σερβιτόρων και άλλων εργασιών που προσφέρουν ελάχιστη προστιθέμενη αξία. Ξέρετε τι ωραία που θα είναι να σηκώνετε τον κώλο σας για να πάτε να μαζέψετε μόνοι σας τον κρύο φρεντοτσίνο από τη μπάρα? Το κάνουν όλοι στη σουηδία, χωρίς να το θεωρούν ντροπή.

     

    Επίσης θα τελειώνουμε με αυτόν τον παραλογισμό της ποινικοποίησης της κάναβης (για να μπούμε και στο μάτι των ολλανδών και των ισπανών), με ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική καλλιέργεια στις ζαρντινιέρες όπως πρότεινε και παλιότερα ο σημερινός πρωθυπουργός (χαχαχαχαχα), προκειμένου να τελειώνουμε και με το μοναδικό πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί που δεν είναι άλλο από την εγκληματικότητα, τις γεμάτες φυλακές και το μαύρο χρήμα.

     

    Ωραία σε όποιον αρέσει τώρα η φαντασίωση να έρθει στο www.techiechan.com/politicalparty . Μόλις γίνουμε 5.000.000 θα πάρουμε την εξουσία και θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Οι υπόλοιποι μπορείτε να φαντασιώνεστε την καγιέν που ποτέ δεν θα αποκτήσετε και να σφιχταγκαλιάζετε στον τάφο σας τα κλειδιά του τριαριού στον μαγευτικό νέο κόσμο.

     

    Όσοι από εσάς πιστεύετε πως όλα αυτά είναι απραγματοποίητα ευχολόγια, ενώ αντίστοιχα ο παραλογισμός που ζούμε σήμερα σας φαντάζει ακόμα “ρεαλιστικός” μπορείτε:

    α) να συνεχίσετε στον επιτυχημένο δρόμο που έχετε ήδη επιλέξει μέχρι να χρειάζεστε τη μισή κόζα νόστρα να σας φυλάει από τους άλλους μισούς κλεισμένοι σε παραλίες με συρματοπλέγματα και πολυβόλα σε μια επανάληψη του απόδραση από τη νέα Υόρκη

    β) να ελπίζετε σε κάποιο θαύμα που θα σας επιστρέψει στις μεγάλες δόξες του αθάνατου κρασιού του 2004 με τον ΓρΑΠ ή τον Σαμαρά καβάλα σε άσπρο άλογο και με το δάκτυλο υψωμένο να δείχνει προς τα Βόρεια Προάστια.

    γ) να περιμένετε μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα ασχοληθώ με διάφορους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε τα παραπάνω. (γιατί κάτι μου λέει πως αυτό το τριήμερο είμαι ο μοναδικός σε αυτή τη χώρα που κάθεται και δουλεύει)

     

    ιστορικό σημείωμα

    το παραπάνω κείμενο ξεκίνησε ως υστερόγραφο του TEOTWAYKI η επιστροφή, αλλά ήταν τελείως άσχετο και ειπα να το βγάλω. Μια όμως που το έχουμε ρίξει στις φαντασιώσεις το ξανα-ανα-ματα-επανέσυρα και ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο μέρος της βαθυστόχαστης ανάλυσης που θα τελειώσω την επόμενη βδομάδα και που θα μου εξασφαλίσει έναν αδριάντα με συτνριβάνι μέσα στο άττικα μετά την επικράτηση της επαναστάσεως της πλατείας συντάγματος που θα γίνει γνωστός στα πέρατα της γης όπως και η γοργόνα της κοπεγχάγης.